CLOSE
Nazaj na vrh

Up n’ Down

Naročnik projekta je bila družina, ki je želela veliko stanovanje v mansardi pregraditi v dve manjši enoti. Pred nami sta se pojavila 2 zanimiva izziva. Prvi je bila ekstremno nizek budget za obnovo dveh enot, drugi pa kako narediti ločen vhod iz skupnega stopnišča v bloku. Končni izdelek novo nastalega stanovanja je zato izredno razgiban in nekonvencionalen tloris, pisan na kožo mlademu kreativcu. Vstop v stanovanje nam je uspelo narediti iz glavnega stopnišča bloka in labirintno speljati nove stopnice direktno v galerijo mansarde, kjer se nahaja garderobna omara, manjši wc, spalni del nekoliko višji ob dvignjenem ostrešju ter manjši dnevni proctor. Iz galerije se po stopnicah spustimo nazaj v spodnji del mansarde, kjer se odpre manjši lounge kotiček, kuhinja in jedilnica. Skozi drsna vrata pridemo v kopalnico z wcjem, ter iz nje skozi zimski vrt oziroma pisarno na teraso s čudovitim pogledom na Tivolski hrib in urejene vrtove v sklopu notranjih dvoriščih blokov. V mansardno prodira veliko naravne svetlobe saj se okna odpirajo tako proti vzhodu, kot tudi proti zahodu. Za celotno obnovo in pregraditev velikega stanovanja smo imeli manjši budget, vendar nam je to predstavljal dodaten izziv, katerega končni produkt sta postali dve razgibani mansardi. Posebnost stanovanja so ohranjeni in vidni stari tramovi.

Info_

Category:

Date: